T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / DEREBUCAK - Çok Programlı Anadolu Lisesi

GENÇLER! EVİNİZE HOŞGELDİNİZ

Toplumun temel yapı taşlarından olan eğitim kurumları, sürekli ölçülebilir ve değerlendirilebilir bir plan dahilinde çalışmalarını yapmak ve devam ettirmek mecburiyetindedir. Hedefi, misyonu ve vizyonu olmayan bir eğitim kurumu varoluş sebebini yitirir. Bu sebeple nasıl ki devletlerin, fertlerin hedefleri, misyonu, vizyonu varsa eğitim kurumlarında çok iyi sentez edilmiş hedefleri, kendine özgü misyonu ve vizyonu olmak zorundadır. Bir eğitim kurumu olarak bizim amacımız, öğrencilerimizi yüksek öğretime ve hayata hazırlamak, gelecekte başarılı ve mutlu bireyler olarak yaşam sürmeleri için yürüdükleri yolda karşılarına çıkan engelleri aşmada yardımcı olmak, öğrencilerimizin istedikleri hedefe ulaşabilmeleri için gerekli ortamı hazırlamaktır.

Başarının anahtarının "ben" yerine "biz" anlayışını yerleştirmek olduğunun farkında olarak çalışmalarımızda birlik ve beraberliği en üst seviyeye çıkarma gayretindeyiz. Bu nedenle bölgemizde eğitimin yükselen yıldızı olma yolunda kadromuz ve okulumuzun sahip olduğu imkanlarla ilk günkü meslek aşkı ve şevkiyle aydınlık yarınlarımızın geleceği olan öğrencilermize en iyi şekilde eğitim verip onları ilerideki yaşamlarına hazırlama, onların vatanına ve milletine bağlı birer fert olmalarını sağlamak düsturuyla çalışma gayesindeyiz. 

Derebucak Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak, öğrencilerimizin ülkemizin geleceğini olduğunun ve bu nedenle eğitimin önemli olduğunun farkındayız.  Eğitimde başarını anahtarı planlı ve ekip olarak çalışmaktır. Derebucak Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak planlı çalışma konusunda kurum kültürünü oluşturmaya ve bunu sürdürmeye kararlıyız.

Derebucak Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak eğitimin paydaşları olan siz değerli velilerimizle aile samimiyetiyle beraber çalışarak var olan gücümüzü, bilgimizi sevgili çocuklarımızın mutluluğu için paylaşmaya ve onların hayatında ufacıkta olsa bir iz bırakmaya hazırız.  

                                                                                                       Mehmet TOKLU

                                                                                                            Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.08.2019 - Güncelleme: 27.08.2021 09:21 - Görüntülenme: 2463
  Beğen | 2  kişi beğendi